united we love

Vandaag, op 17 mei, lanceren we onze eerste actie met Ohana. En deze dag is geen toeval. 17 mei is IDAHOT, de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie. Een belangrijke dag om extra stil te staan bij het feit dat de strijd nog lang niet gestreden is. De organisatie Wel Jong, Niet Hetero strijdt dagelijks voor een gelijkwaardige samenleving waar alle jongeren zichzelf kunnen zijn op vlak van gender, seksualiteit en lichaam. Daarom kiezen we met Ohana ervoor om de opbrengst van onze eerste actie aan Wel Jong, Niet Hetero te schenken.

“united we love”

Met Ohana willen we stemmen versterken die zich actief inzetten voor verandering en een gelijkwaardige samenleving. Wij dromen van een veilige samenleving waar eenieder zichzelf kan uitdrukken en zo de meest waarachtige, echte versie van zichzelf kan zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat we dit enkel samen kunnen bereiken. Because if united we stand, united we love.

United we love, de slagzin van onze actie. Een zin die we samen met trots kunnen uitdragen. Letterlijk dragen, want deelnemen aan onze actie doe je door onze united we love t-shirt te kopen. Een t-shirt ontworpen door ons drie: Phebe, Nele én Ibe. De slagzin en het ontwerp door Phebe en Nele, het hartje door Ibe (bekijk video).

Waarom deze t-shirts?

T-shirts uitbrengen leek ons een leuk idee, maar dan moesten het wel genderneutrale, inclusieve en duurzame t-shirts zijn.

Genderneutraal
Wij kozen voor 2 pasvormen: lage hals en hoge hals. Je kiest niet op basis van je gender. Je kiest het model waar jij je het beste in voelt.

Inclusief
Van XXS tot XXXL, “united we love” voor elk lichaam.

Duurzaam
Het beste voor het milieu is uiteraard geen nieuwe kleren kopen en 100% voor tweedehands gaan. The next best thing is bewust stilstaan bij de impact die elke nieuwe aankoop heeft op onze aarde. Daarom zijn wij voor de productie en verzending van onze t-shirts op zoek gegaan naar een partner die ernaar streeft om elk aspect van het productieproces zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Zo kwamen we uit bij Fabric/Fabric Merch voor de volgende redenen:

  • Fabric is GOTS-gecerticifeerd (Global Organic Textile Standard).
  • Duurzaam productie van katoen & textielbedrukking zonder gevaarlijke chemicaliën: de fabrikant beschermt zowel de landarbeider als het milieu.
  • Er wordt enkel gedrukt wat besteld wordt. Zo is er geen sprake van overproductie.
  • Lees het uitgebreide ecobeleid van Fabric op hun website.

Wel Jong, Niet Hetero

Sinds 1994 is Wel Jong Niet Hetero (WJNH) een vrijwilligersorganisatie met als voornaamste doel dat elke holebi- en transgenderjongere in Vlaanderen en Brussel zich goed en veilig voelt. Een korte zin, maar daar komt heel wat bij kijken! Ontdek er alles over op hun website.